رئیس اداره بهزیستی شهرستان اردکان :

فعالیت 3 مرکز در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد با مجوز بهزیستی در اردکان

اعتیاد یک بیماری خانمانسوز اجتماعی است که علاو ه بر اینکه فرد مصر ف کننده را دچار مشکلاتی می کند، جامعه و اطرافیان را نیزدرگیر می کند و عوارض ناشی از آن برای جامعه تهدید جدی به شمار می آید . ویرانگر یهای حاصل از این پدیده شوم، زمینه ساز سقوط بسیاری از ارزشها و هنجارهای فرهنگی واخلاقی شده است.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان اظهارداشت: اعتیاد جنسیت و سن و سال و طبقه اجتماعی نمی شناسد، اعتیاد مهمان ناخواند ه ای است که به دلایل گوناگون امروزه به عنوان معضلی فراگیر در جامعه ما مطرح شده است. در بهترین حالت اعتیاد یک ششم جمعیت کشور را به نوعی درگیر خود کرده است و درسایه غفلت ما، روزبه روز بر گستره آن افزوده می شود؛ هرچند آمارها به فراوانی 10 درصدی زنان معتاد اشاره دارد، ولی این میزان به نرمی و آرامی در حال افزایش است و یکی از دستگاه‌هایی که در حوزه اعتیاد درگیر بوده و خدمات ارائه می‌کند، سازمان بهزیستی است که در سه بخش درمان و بازتوانی اعتیاد ، کاهش آسیب  و نیز پیشگیری از اعتیاد فعالیت دارد.

دکترامیرولی عضدزاده افزود: در حوزه  پیشگیری و درمان اعتیاد در شهرستان اردکان ۵ مرکز درمان سرپایی درمان و یک مرکز اقامتی میان مدت(کمپ) وجود دارد که از ۵ مرکز درمان سرپایی ۲ مرکز با مجوز سازمان بهزیستی و ۳ مرکز با مجوز دانشگاه علوم پزشکی به فعالیت مشغولند که در سال گذشته ۴۷۰ نفر به مراکز تحت نظارت بهزیستی اردکان مراجعه کرده‌اند.

دکترعضدزاده تصریح کرد: گسترش دامنه مواد مخدر در جامعه امروزی به حدی است که متأسفانه اقشار تحصیلکرده را نیز به سمت خود کشانده است؛علاوه بر این اعتیاد در جامعه ما کم کم می رود که شکل و شمایلی زنانه به خود بگیرد.  از سوی دیگر تغییر مواد مصرفی ازمواد سنتی به مواد پرخطرتر صنعتی و مواد توهم زا، زنگ خطر و هشدار جدی در این حوزه است که در اثر کم توجهی می تواند به عواقب جدی و جبرا ن ناپذیری منجر شود.

پزشک درمانگر اعتیاد ادامه داد: آمارهای رسمی، وجود بیش از 3 تا 4 میلیون معتاد به مواد مخدر را در کشور تأیید می کند واین در حالی است که آمارهای غیررسمی بر تعداد بسیار بیشتری دلالت دارد و به هر روی اعتیاد آتش خانما نسوزی است که امروزه دامنگیر بسیاری از خانواد ه ها شده است و بسیاری از خانواد ه ها به طور مستقیم یا غیرمستقیم با این معضل اجتماعی درگیرند.

وی ادامه داد:  در پیشگیری از اعتیاد در سطح یک باید عوامل خطرساز اعتیاد، مانند کانو نهای مصرف مواد یا پاتو قها، پیشگیری از طلاق، مراقبت از فرزندان و سرپرستی وحمایت از کودکان و زنان خیابانی شناسایی و از بین برده شود.  در این سطح از پیشگیری همچنین باید عوامل محافظت کننده از ابتلای به اعتیاد مانند افزایش اعتماد به نفس، رضایت از زندگی زناشویی، مسئولیت پذیری در قبال خانواده، همسر و فرزندان، امید به آینده، مهار تهای اجتماعی مؤثر و تقویت باورهای مذهبی تقویت شود.


تاریخ ثبت :1397/03/13- تعداد بازدید : 10








برچسب ها :


   

اشتراک در سایر شبکه های اجتماعی :


نظر شما :


  

  

  

  



شخصی سازی

سایز فونت

13
رنگ فونت
رنگ بدنه
فونت بدنه بازگشت به تنظیمات اولیه